Technologie maakt voor veel mensen het leven steeds gemakkelijker. Tijdens de corona crisis is gebleken dat steeds meer mensen handiger zijn geworden met de mogelijkheden die er zijn dankzij technologie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werken op afstand. In de mobiliteit zal technologie ook een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Waar je vroeger naar het station ging en op de borden keek hoe laat de trein naar je bestemming zou gaan, is dit de afgelopen jaren al veel veranderd. Nu kan er vooraf al gekeken worden waar en wanneer de trein vertrekt en dit allemaal dankzij apps. Apps zorgen er dus voor dat er van tevoren al gekeken kan worden naar de reisopties die er zijn en je niet pas op het station erachter komt dat de trein vertraging heeft of niet rijdt. Reizen met het openbaar vervoer wordt hierdoor een stuk gemakkelijker. Niet alleen het reizen met het openbaar vervoer wordt met apps geregeld, ook het parkeren van de auto gaat steeds vaker via een app. Hierbij kan er gemakkelijk in een parkeerapp de teller aangezet worden voor de parkeerkosten. Dit wordt geregeld door het koppelen van het nummerbord van je auto aan de app waardoor parkeerwachters digitaal kunnen zien of de teller loopt wanneer iemand geparkeerd staat. Dit scheelt het zoeken naar een parkeerautomaat en het van tevoren bepalen hoe lang je wil parkeren op de desbetreffende parkeerplaats. 

Op dit moment heeft iedereen verschillende apps op zijn telefoon staan om het reizen gemakkelijker te maken. Eéntje voor het treinreizen, de ander voor de busreis, nog een app voor de deelauto, een andere app voor de elektrische step in het buitenland en nog een app voor het parkeren van de auto en ga zo maar door. Intussen heeft iedereen dus meer dan genoeg apps en begint het steeds lastiger te worden om het overzicht te behouden in welke apps het beste werken per persoon. Iedereen heeft namelijk zo zijn voorkeuren. Hiervoor is er in de mobiliteit het nieuwe plan voor MaaS systemen bedacht. MaaS is de afkorting voor Mobility as a Service en kan gezien worden als een één app waarin het mogelijk is om een reis te plannen, boeken en betalen. Hierdoor zijn er niet meer 10 verschillende mobiliteitsapp nodig op je telefoon, maar wordt het mogelijk om met één de reis van A naar B te boeken.

MaaS wordt gezien als een belangrijke ontwikkeling in de mobiliteit vanwege het gemak dat het met zich meebrengt om op andere manieren dan met de eigen auto te laten reizen. Door gemak te bieden wordt het aantrekkelijker om alternatieve manieren van reizen te maken en kan er bijgedragen worden aan de verduurzaming van mobiliteit. Een nieuw MaaS-platform moet het reizen dus voor zowel de bestaande openbaar vervoer reiziger als de nieuwe reiziger aantrekkelijk maken. De behoefte van reizigers is hierbij van groot belang. Door met een MaaS-systeem goed in te spelen op de behoefte van reizigers kan een goed aanbod geboden worden en wordt het aantrekkelijk en gemakkelijk voor reizigers om zich op verschillende manieren te verplaatsen.  

MoveYou beschikt over een MaaS-platform en de kennis die nodig is voor het ontwikkelingen en gebruiken van een MaaS-systeem. Zowel een pétrolier kan hiermee zijn tankpas uitbreiden richting een mobiliteitskaart als een aanbieder van een mobiliteitsvorm die zijn app/kaart nog wendbaarder kan maken richting de toekomst.